CARIAN THUS 
Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen
24 maart + 8 december 2018

 

 

 

ARIE SCHOCKAERT 
Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen
22 september 2018

Arie is een interdisciplinair kunstenaar en begeleider van psycho-spirituele oefeningen voor menselijke ontwikkeling. De interesse in menselijke ontwikkeling is het resultaat van zijn zoektocht naar verschillende oefeningen voor zijn eigen genezing.
Oefeningen vanuit oude tradities, zoals taoïsme, yoga, tantra en shamanisme maar ook modern zoals bioenergetics en biodynamic breathwork.

Toen hij deze verschillende oefeningen ervaarde was het meteen duidelijk dat hij zijn tijd zou besteden om die verder te beoefenen en ontwikkelen. Tijdens zijn studie van muziekproductie en compositie in de hogeschool voor de kunst Utrecht onderzocht en experimenteerde hij met het combineren van kunst en technologie met psycho-spirituele oefeningen. Hij wou die meer effectief, toegankelijk en aantrekkelijk maken voor mensen in de huidige tijd voor wie dit soort oefeningen nieuw zijn.
Vanuit dit onderzoek creëerde hij Reconnective Dance, een actieve dansmeditatie waarbij beweging, ademhaling en lichaamsbewustzijnstechnieken worden gecombineerd met audiovisuele kunst en dans.

PAULINE & RENÉ
Workshop “Zouk” 16 september 2017

Pauline Rooijackers
Sinds 2009 is zij actief als als zouk docent/assistent wat begon met haar danspartner Ray Olymph. Vanaf 2015 is zij werkzaam bij de dansorganisatie Zouklovers en geeft zij zouk workshops en lessen met verschillende danspartners. Haar passie voor dans is een rode draad in haar leven, met ervaring in uiteenlopende dansstijlen waar zouk en moderne dans de boventoon voeren. In haar lessen staat voorop te genieten van de pure dansbeleving en op een creatieve wijze de dansstijl aan te leren. Verder volgt zij momenteel de Master opleiding Dance therapy aan Codarts.
www.zouklovers.nl

 

ANITA KOOIJ
Workshop “Sense Dance” combinatie van vrije dans & contact dans
15 april + 28 oktober 2017
Studeerde aan de Amsterdamse Theaterschool, afdeling mime. Via Being Moved biedt ze trainingen aan op het gebied van dansimprovisatie, fysiek theater en mindfulness.. Ze was een aantal jaren assistent van Lizelot de Stigter in Arnhem in lessen Argentijnse Tango, is nog steeds fervent Tangodanseres en geeft in Arnhem o.a. workshops waar de combinatie van vrije dans en elementen uit qigong, contactimprovisatie en Argentijnse tango centraal staan.
www.kunstvanvertragen.nl en www.beingmoved.nl

 

WENDY & PETER
Workshop “Massage Dans”
18 november 2017
Massagedans is een rustige, verstilde en afgestemde contactdans waarin we elkaar, na een rustige opbouw met diverse (oog)contactoefeningen, zonder woorden dansend masseren, en masserend dansen. Ons hele lichaam wordt betrokken in een mooie verbonden, afgestemde aanraking. We leren je de 3 eenvoudige basishoudingen van de Massagedans aan, die je vervolgens in het contact met de anderen kunt integreren. Verder is het een intuïtieve dans waarin je vrij kunt bewegen vanuit jouw flow op dat moment en vanuit afstemming met de ander.
Massagedans komt tegemoet aan de universele behoefte aan verbinding en liefdevolle aanraking. Het gaat over aanraking zonder verwachtingen, met respect en afstemming.
www.massage-dans.nl

NOÊMA CELESTE NEIJBOER
Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen
14 april 2018
Deze Nijmeegse dichter die is afgestudeerd in Cultuurwetenschappen en Creative Industries. Ze heeft het platform Eigentijdse Jongeren Nijmegen mede opgezet en is onderdeel van zowel Eigentijdse Jongeren als Eigentijds Nederland. Noêma geeft workshops ‘meditatie’, ‘creatief schrijven’ en is co-creator van verschillende events. Ook is ze redacteur bij het culturele online platform Ugenda.

Haar talenten liggen bij taal en verhalen.Ze zet graag creativiteit en een holistische zienswijze in om een positieve en constructieve bijdrage te verwezenlijken.Ze staat open voor nieuwe uitdagingen en leert elke dag weer bij.
https://www.facebook.com/EigentijdsNederland/
https://eigentijdsejongeren.nl/
https://www.ugenda.nl/recensies/muziek/itemlist/user/2385-noemaneijboer

THEA ‘SENNA’ ELIASSEN 
Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen
28 april, 12 mei 2018
www.kristalja.nl

 

 

 

 


INGER VAN GENDERINGEN

Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen
04 november 2017, 14 januari, 24 februari 2018
www.yogasan-inger.nl

 

 

 


KIRSTEN MARIJE VAN DER NAT

Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen (& Utrecht)
21 januari – 22 april 2017 (Ecstatic Lijfmuziek)
www.metmarije.nl en www.soulsounding.nl

 

 

 


SUSAN BRONKHORST

Workshop “DANCEmandala”
18 februari 2017
Ik hou ontzettend veel van dansen, eigenlijk mijn hele leven al. In het verleden vooral om te ontladen en plezier te hebben. De laatste jaren kreeg dansen voor mij een andere betekenis. Het bracht mij terug bij mijn authenticiteit, bij mijn vitaliteit en kwetsbaarheid.
www.dansjevrij.nu

 

 

 CHANTAL ZWETSLOOT
Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen (& Wageningen)
24 juni – 19 augustus – 23 september 2017
www.centrumkrachtbron.nl

 

 

 


SOPHIA MARIA KIENHUIS 

Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen (& Amsterdam)
20 mei 2017
Sophia-Maria-Kienhuis

 

 


THEO BERLIE

Ceremony Leader by Ecstatic Dance Nijmegen (& Eindhoven)
Workshop “Tandance”

Een contactdans waarbij in afwisselende rondes, de ene helft van de dansers zich geblinddoekt mag laten meevoeren door de dansers zonder blinddoek op bijzonder muziek, muziek die uitdaagt, prikkelt en raakt
Tandance gaat over energieën tussen mensen
Man-Vrouw / Man-Man / Vrouw-Vrouw maar ook over de energie tussen jouw ‘hart en hoofd’
Over loslaten en zo veel mogelijk in liefde willen en kunnen omarmen.
Het ZIEN valt weg, hierdoor worden tast, gehoor en reuk sterker en is energie tussen beiden voelbaarder dan ooit
www.tandance.nl